“Denk je aan verpakkingen, dan denk je aan Van der Windt.”

“Denk je aan verpakkingen, dan denk je aan Van der Windt.”

BOGREEN B.V.  is een moderne kwekerij waar hoogwaardige fruitconcepten worden ontwikkeld. Het bedrijf – aanvankelijk Jac. Van der Hoeven boomkwekerij geheten – kreeg in 2012 een rigoureuze metamorfose toen Sjors Boers, de zoon van de voormalige directeur, de zaak overnam. Met deze overname veranderde ook de naam en verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie in Wateringen. Boers klopte aan bij Van der Windt in de zoektocht naar geschikte verpakkingsoplossingen voor zijn vooruitstrevende fruitconcepten.

“Waarom Van der Windt? Het is volgens mij de bekendste verpakkingsgroothandel in het Westland,” stelt Boers. “Denk je aan verpakkingen, dan denk je meteen aan Van der Windt. En na het eerste contactmoment was het meteen raak. Van der Windt biedt alles wat wij zoeken op het gebied van verpakkingen.”

Bedrukte bekersbeker superfruit_72dpi_2
Hans van der Knaap, buitendienstmedewerker Horti bij Van der Windt, vertelt: “BOGREEN was op zoek naar een specifieke beker voor een nieuw op te zetten retailconcept SUPER FRUIT. Het formaat van de standaardbeker was te klein en we zijn op zoek gegaan naar de juiste maat. Uiteindelijk leveren we een aardbeienbeker en een druivenbeker.”
Boers licht toe: “We kweken onze fruitsoorten in andere potten en we zetten de plantjes vlak voordat ze richting de retailer gaan over in de bekers. De bekers zijn voorzien van een opdruk. We leveren onder meer aan bouwmarkten, supermarkten en tuincentra. BOGREEN heeft zelf het ontwerp gemaakt. Van der Windt heeft enkele aanpassingen gedaan om de bestanden drukklaar te maken.”

Samenwerken aan de juiste oplossing
“Van der Windt heeft het gehele traject uitstekend begeleid. Van het vinden van een geschikt formaat beker tot een mooi eindresultaat. Het juiste formaat was best even puzzelen. De beker moest passen in de bestaande fusten en dozen. Uiteindelijk zijn we er met elkaar in geslaagd om de juiste oplossing te vinden.”

Beschermkarton
“Op dit moment zijn we bezig met de ontwikkeling van een nieuw product voor een ander fruitconcept TASTE OF NATURE. We leveren fruitboompjes in keramieken schalen, bijvoorbeeld voor op het balkon of het terras. Het is natuurlijk van belang dat de keramieken schalen niet beschadigen tijdens opslag en transport. De oplossing is gelegen in een soort beschermkartonnen indeling. Een speciaal interieur met vakverdeling voor op een Deense laag. Het feit dat ik ook hiervoor weer om de tafel zit met Van der Windt zegt denk ik genoeg. Ik ben erg tevreden over de samenwerking.”